Ouderwets campagne voeren

Poster OR verkiezingen compriMet een setje posters en een plakband roller struin ik door het gemeentehuis. Het is campagnetijd voor de OR. Dit klinkt niet heel spannend, maar als je jezelf ziet
als voorvechter van papierarm werken, dan is het best dubbel om zo rond te lopen met je A3 kleuren printjes.

Voordeel is wel dat je door het hele gemeentehuis komt en veel (nieuwe) collega’s ontmoet. Dit levert leuke gesprekken op variërend van koffie en koekjes t/m het nieuwe werken en open data. Onderschat daarbij de koffie niet, want wie is er nu niet gebaat bij een bakje goede koffie? Daarbij ontstaan bij de koffieautomaat vaak interessante informele gesprekken, nog leuker dus als je ook eens een andere koffieautomaat bezoekt. Koekjes zal ik maar niet over beginnen, die zijn nu éénmaal onlosmakelijk met koffie verbonden.

Als in de basis (koffie 😉 )is voorzien, dan begin ik pas echt warm te lopen als mensen beginnen over digitaal samenwerken. Want het liefst had ik mijn campagne natuurlijk papierloos gevoerd op media als Yammer, LinkedIn, Twitter, Facebook etc. Helaas kan ik mijn doelgroep daar momenteel nog niet goed mee bereiken. De ontwikkeling van Gooise Meren die nu op gang begint te komen biedt echter mooie kansen. Een grote verbouwing van het gemeentehuis tot een modern gebouw dat het nieuwe werken volledig ondersteunt is daarin een belangrijke stap. De cultuur is misschien nog wel de grootste stap, maar ik voorspel dat de volgende OR verkiezingen volledig digitaal verlopen!

2 thoughts on “Ouderwets campagne voeren

  1. Dag Willem,

    Leuk om te zien hoe je campagne probeert te voeren, nu ook online heb ik begrepen via de WieKiesJIJ-OR-omgeving. Wellicht vang je snel een mooie vis: een zetel in de OR van Gooise Meren!

  2. Ja die full-colour posters in dit digitale en duurzame tijdperk vind ik ook best wel een dingetje..
    Ik hoop dat we beiden de kans krijgen om onze stem in de OR te laten horen.
    succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *