post

Droomvilla voor aasvis

Dak er af

Het dak er (gedeeltelijk) af

Met een weekend in het vooruitzicht zijn de visplannen meestal al bekend. Steeds vaker voorzien die plannen ook in het vangen van verse aasvis, helaas kom ik daar doordeweeks echt niet aan toe, dus moet dat voor de vistrip nog even gebeuren. Nu is het mij echter twee keer gebeurd dat de aasvis niet meewerkte en we dus zonder mooie aasvissen op pad moesten. En met een voorntje van een centimeter of 15 op meerval…

Vele roofvissers zijn hier natuurlijk al eens tegen aan gelopen en hebben hier maatregelen voor genomen. Sommigen gooien de vriezer vol met zeevis, of al dan niet zelf gevangen zoetwatervis, als je de voorkeur geeft aan kakelverse zoetwatervis dan heb je echter niets aan een vriezer. Dan moet je een verblijf inrichten waar je aasvis een tijdje kunt bewaren. Dit weekend heb ik eindelijk een mooie villa weten te realiseren voor mijn aasvis.

Zaterdag even op pad voor een mooie vloeistofcontainer met een inhoud van 1000 liter die de basis is voor het verblijf. Even goed schoonspuiten om te voorkomen dat de vissen meteen op de rug gaan drijven en aan de slag. Ik besluit de bovenkant niet helemaal open te zagen, maar een deel te laten zitten. Dit kan ik later mooi gebruiken om de slangen voor de filterpomp in te werken en het is ook wel handig om een werktafeltje te hebben op de bak.

Slangen er door

De slangen doorgevoerd

Ondertussen even naar Ma-Koi voor een filterinstallatie in de vorm van een vijverfilter. Een hele gevaarlijke snoepwinkel overigens als je van vijvers, aquaria etc. houdt

Indraaien

Indraaien maar

 

 

 

Terug uit Hattemerbroek meteen de installatie aansluiten en de bak vol laten lopen met water. Een paar flinke emmers slootwater gaan er bij in om de bak wat sneller in te laten draaien. Hoe ik de watertoevoerslang uiteindelijk monteer moet ik nog even bekijken, maar voorlopig zit alles mooi onder het afdakje en lijkt de circulatie in de bak perfect. Volgende week mogen de eerste bewoners deze nieuwe villa betrekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *