post

IJzige vooruitblik 2016

Een van de eerste snoeken van 2016

Een van de eerste snoeken van 2016

We zijn alweer bijna een week onderweg in 2016 en van de warme kerstdagen is weinig meer te merken. De eerste frisse vissessie zit er op en momenteel maakt ijzel en vorst het er niet veiliger op om met de boot op pad te gaan. Mooi tijd om eens vooruit te kijken wat er allemaal op stapel staat en dan met name vanuit Sportvisserij Oost-Nederland.

Hengels aan de wilgen?
Zoals de meesten wel weten ben ik alweer anderhalf jaar actief als penningmeester bij Sportvisserij Oost-Nederland. Eerlijk is eerlijk, begin 2014 had ik geen besef wat er allemaal binnen een federatie speelt en wat men precies doet voor ons sportvissers. De vacante functie van penningmeester was voor mij de uitgelezen kans om kennis te maken met deze wereld en mij professioneler in te kunnen zetten voor de hengelsport. Ondertussen heb ik een heleboel geleerd over zowel onze landelijke als federatieve belangenbehartigers. Hoewel heel veel werk op de achtergrond speelt en niet echt zichtbaar is voor de sportvisser moet ik zeggen dat we geluk hebben dat deze organisaties er zijn. Anders hadden we onze hengels al lang aan de wilgen kunnen hangen!

NK IJsvissen
logo nk ijsvissenVoor Sportvisserij Oost-Nederland wordt 2016 een bijzonder jaar! We trappen het visseizoen al vroeg af met het enige echte (alternatieve) NK IJsvissen. Alternatief omdat we in Nederland nu eenmaal niet zo vaak de gelegenheid hebben om te kunnen ijsvissen en dus afreizen naar Zweden (naar Edsleskog in de regio Dalsland om precies te zijn). Deze regio staat bekend als een waar hengelsportparadijs waar het hele jaar door vele sportvissers naar toe reizen om met name snoek en forel te belagen. Dit NK wordt georganiseerd in samenwerking met o.a. Staatsbosbeheer, Edsleskogs Wärdshus en VVV Dalsland. Eind januari is het eindelijk zo ver en ik kan vertellen dat er meer dan twintig kandidaten nu al staan te trappelen om hun wakken te boren..

Jubileum Sportvisserij Oost-Nederland
Maar dit is niet alles, in 2016 bestaat Sportvisserij Oost-Nederland alweer 50 jaar! Zo’n jubileumjaar laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar dit jubileum willen we graag vieren met de bij ons aangesloten sportvissers! Er is dan ook een activiteitencommissie in het leven geroepen die vorig jaar al is begonnen met het verzamelen van ideeën. Geloof mij als ik zeg dat er hele gave activiteiten aan zitten te komen, ik heb er in elk geval al zin in!

Meer mooie dingen
Er komen natuurlijk nog meer mooie dingen aan, maar daarover later meer.. Eerst moeten we 2015 nog officieel afsluiten, hetgeen betekend dat er op ons kantoor de komende tijd druk wordt gewerkt aan de diverse jaarstukken. Mocht je ondertussen meer willen weten kijk dan eens op de website, of neem contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *