post

Hardbait Battle

Vandaag is het tijd voor een bijzondere roofviswedstrijd georganiseerd door team Roofvissen.eu. Bij de Hardbait Battle zijn alleen hardbaits als pluggen, spinnerbaits, lepels etc. toegestaan, een leuke uitdaging dus om de diverse zachte aasjes eens thuis te laten. Samen met teammaat Kyle van Gemert ga ik de strijd aan onder de originele teamnaam The Predators 😉 Uiteraard hebben we al eens voor gevist, maar wel onder bijna tropische omstandigheden. Vandaag is het weer totaal omgeslagen en in de nacht is er al een flinke bak regen gevallen.. Afijn, ’s morgens om 8u worden we bij Het Beugeltje verwelkomd met een lekker bakkie koffie.

Als de groep met zo’n dertig mannen en niet te vergeten vrouwen, compleet is mogen we om 9u dan eindelijk op stap. De eerste stek levert tot onze verbazing geen vis op, dus collega vissers passerend, snel door naar de volgende stek. Hier weet ik een eerste snoekje te verschalken, niet groot, maar het begin is er. Verder blijft het rustig, dus besluiten we even een flink stuk te wandelen op naar betere wateren… Die brengen ons helaas ook geen wilde vangsten, dan maar weer een stukje wandelen. Hier weet ik al snel weer een snoekje te vangen en even later weet een hoog springend snoekje bij Kyle helaas de haak te lossen, zodat ik te laat aan kom met het schepnet 🙁

Ondertussen begint het aardig te regenen en beginnen we een redelijk verzopen indruk te maken. Gelukkig volgt er af en toe nog wat actie in de vorm van aanbeten door roofblei en snoek, maar behalve wat ondermaatse baarsjes (en één maatse voor mij) vangen we niets. Redelijk verzopen zit Kyle er even door heen, maar gelukkig is daar dan die verlossende aanbeet die resulteert in de eerste maatse vis voor hem. Vijf minuten later mist hij een vis, maar een half uurtje later kunnen we die in de stromende regen toch toevoegen aan zijn verweekte scorelijst.

Het blijft ook ’s middags hard werken en vooral veel kilometers maken. Het resultaat is voor beiden drie maatse snoekjes en voor mij nog een maats baarsje, wat zal de rest gevangen hebben? De hoop stijgt als we horen dat er niet heel veel maatse vis is buitgemaakt… Misschien komen we dan toch in de top vijf…

Nou dat komen we zeker, Kyle eindigt op de 2e plaats en ik heb gewoon gewonnen! De verschillen zijn weliswaar niet groot en geluk blijft een belangrijke factor bij het vissen, maar dit hebben we toch mooi geflikt samen!

Ik kijk terug op een goed georganiseerde visdag, waarbij ik weer veel gezellige mensen heb leren kennen. Respect voor team Roofvissen.eu die mede dankzij de vele sponsors een prachtige wedstrijd, met dito prijzentafel en barbecue hebben georganiseerd. Iedereen bedankt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *