Dagje IJssel met visgids Tim

De IJssel, bijna dagelijks zie ik deze mooie rivier aan mij voorbij schieten als ik over de A28 zoef. Zelfs met visboot ga ik er meestal aan voorbij. Dat is toch eigenlijk een schande, zo’n mooie dynamische rivier met vele verborgen schatten…

1 Juni 2015 heb ik afgesproken met visgids Tim Hulshof om samen de IJssel op te gaan. Tim vist hier bijna dagelijks en moet mij maar eens wat tips en trucs bijbrengen betreffende de visserij op deze pittig stromende rivier.

Op Tim zijn prachtige uitvalsbasis (met zicht op de IJssel) beginnen we met een bakje cafeïne en wat gezellige visverhalen. Even later zitten we in de goed ingerichte boot en krijg ik wat instructies voor een goede en robuuste aaspresentatie. Zodra de lijnen te water gaan lacht de vis ons echter uit, ze willen niet happen.. Gelukkig duurt het niet heel lang voor een junior snoekbaars zich in mijn hapje vergist.

Hoewel het niet wild is weten we dankzij Tim toch de nodige vissen de binnenkant van de boot te laten zien. Allebei weten we ook nog eens de soorten snoek, baars en snoekbaars te vangen (wetende dat je nog veel meer soorten kunt vangen…).

Een geslaagde dag en voor iedereen die meer wil weten over het vissen op de IJssel; ga eens een dagje met Tim mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *