post

Meterinwijding van de Lamiglass Dutch Design

Eerste meter voor de Lamiglass

Eerste meter voor de Lamiglass

Vandaag was ik lekker thuis, nog even wat gewerkt en later lekker buiten bezig. De boot keek me echter heel verontwaardigd aan toen ik steeds langs liep, het duurde dan ook niet lang voor ik toegaf. Snel wat bakken met shads en fireballs, even een haal door de bak met aasvis en niet te vergeten een paar hengels. Ik neem een verticaalstokje mee en m´n nieuwe Lamiglass Dutch Design in de hoop er een mooie snoekbaars aan te kunnen vangen.

Niet veel later lig ik op het water en ben ik onderweg naar een stek waar ik verwacht dat de snoekbaars zich al wel verzameld voor de paai. Het water is echter relatief troebel en staat erg laag. Toch wil ik het proberen, aan de bijhengel gaat een fireball en aan de Lamiglass hang ik een shadje op een 10 grams loodkopje. Een paar mooie drifts leveren echter geen enkele aanbeet op. Dan maar door naar een andere stek, ik hoop dat het water in een aangrenzend water minder stroomt en daarmee minder troebel is.

Aangekomen op deze stek tref ik wel een mooie stroomnaad, maar helaas is al het water even troebel. Toch maar even proberen, wie weet ligt er nog een snoekbaars, of een snoekje. De fireball hangt en ik laat de shad ook afdalen, deze is met drie meter water al snel beneden en ik begin de shad rustig over de bodem te laten huppelen. Deze is echter snel uitgehuppeld, een flinke ram op de hengel en de Lew´s molen schreeuwt het uit als de vis vol gas de hoofdstroom in duikt. De Lamiglass staat zo krom als een hoepel en de vis blijft diep en lijkt niet van plan in de boot te komen kijken. Dit is toch puur genieten, zeker op dit lichte materiaal. Langzaam maar zeker komt de vis dichterbij, af en toe weer een flinke run nemend, maar even later heb ik toch echt een mooie snoekdame in het net liggen.

Het water was echt troebel

Even onhandig een fotootje maken en even de maat checken op de plank. Helemaal blij, want de Lamiglass heeft zojuist de eerste metervis binnen gehaald! Dit stokje ga ik nog veel plezier aan beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *